Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] SignShop - robienie sklepów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ! Posiadam swoje serwery MineCraft [ 2 ] i mam problem z SignShop Ponieważ Chce posiadać Sklepik Gdzie np bd sprzedawał itemki prot 50 itd i pisze na tabliczce

[iBuy]

&f&lNiebianskie

&f&lOstrze

$125000

I Po Restarcie servera  dobry mieczyk zamienia sie na zwykly diax . Tak samo jak minie np 1 dzien . Jest tak że np zrobiłem sklepik o 18:30 i następnego dnia musze robić to samo po 18:30 Bo gdy ktos kupi po tej godzinie to mu daje zwykly item . Więc Proszę was o pomoc ! [ nie zmienie pluginu na inny ] A i Wersja serwera to 1.5.2 ! I Proszę o szybkie odpowiedzi!

wiesz co ? Wbij w ten link : www.youtube.com/user/MrDjCitrox/videos  daj suba i roześlij znajomym ;_0

Opublikowano

Nie da się sprzedać mieczu ODRAZU ulepszonego (z tego co ja wiem). Możesz zrobić obok tabliczkę typu ENCHANT (ile hajsu) i jaki prot. enchantuje wtedy item w łapcę.

graphic.png

Opublikowano

Posiadam essentials . poniewaz w nim da sie to zrobic i po co zasmiecac server nie potrzebnymi pluginami  ?

DA Sie na craf****d  przeciez tak jest z excaliburem itd

wiesz co ? Wbij w ten link : www.youtube.com/user/MrDjCitrox/videos  daj suba i roześlij znajomym ;_0

Opublikowano

ale właśnie o to chodzi że ja wole od razu itemki całe sprzedawać ;c

Opublikowano

a Jak to sprzedawac i w czym?

a I Wlasnie mam problem jeszcze ze ScoreBoardStats

Mam wszystko dobrze i dodaje

Zabicia '%kill%'

jakos dalej ale wiem ze mam dobrze bo na bukkicie na chamachi dziala lecz nie działa na servie hostowanym o co chodzi?

Opublikowano

Kolego nic nie chce zgapic poprostu robie rzeczy dobre ... moim zdaniem craft board to 1 wielkie g**** jest tylko dla kasy...

i ogladalem kazdy tutorial na youtubie

tomasz chodzi o to ze nic sie w consolce nie pojawia ;c

Opublikowano

Skrypt: [wytabuj sobie :)]

on sign change:
    if line 1 is "sklep":
        if line 2 is "supermiecz":
            if line 3 is "{@cena.supermiecz}":
                set line 1 to "&1[Sklep]"
                set line 2 to "&4Super&6Miecz"
                set line 4 to "&2$500"
on rightclick on sign:
    if line 1 is "&1[Sklep]":
        if line 2 is "&4Super&6Miecz":
            if line 4 is "&2$500":
                if player's balance is greater or equal to 500:                    remove 500 from player's balance                    send "&aKupiles &4Super&6Miecz &aza 500 zloty!"
                    give diamond sword of sharpness 50 and protection 50 named "&4Super&6Miecz" to player
                else:
                    send "&cNie stac Cie!"

#teamBolek

Opublikowano

mam pytanko mógł byś mi wyjaśnić jak obsługiwać ten skrypt ? :D

a i jest problem bo mi jest potrzebny tez signshop .      i na tabliczkach potrzebuje 2 miejsc na nazwe a ty poswieciles 1 ;c

Sorki za post

Prosze o usuniecie tego postu
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Sorki

Wytabowałem o to link : http://pastebin.com/WJ1638Eh

Lecz gdy pisze na tabliczce sklep itd to sie nie zmienia kolor to zrobilem odrazu kolorowe . No i gdy klikalem na kolorowe to zabralo kase lezc nie dalo mi diamentowego miacza sharpness 50 i prot 50 . nw w czym problem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...